Sajtóközlemény

Sikeres P&R Egészséghíd: Komplex életmódformálás és szemléletváltás az egészség megőrzéséért a Prevenció és a Rehabilitáció területén

A Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány 10 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Uniótól a „P & R - Egészséghíd: Komplex életmódformálás és szemléletváltás az egészség megőrzéséért a Prevenció és a Rehabilitáció területén” című, TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1305 jelű projektre, amelynek célja az egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása. A célok elérése érdekében összesen 26 programsorozat valósult meg.

Sikerrel zárult a 2013. szeptember 1-től 2014. augusztus 31-ig megvalósuló projektünk, amely során az Alapítvány célcsoportja számára az egészséges életmód kialakításával kapcsolatos, prevenciós és rehabilitációs célú programokat szerveztünk. A Tatabányán megvalósuló, nagy sikerű előadásokon a résztvevők neves szakemberektől szerezhettek ismereteket a vezető halálokokként számot tartott betegségek (szív-és érrendszeri, daganatos megbetegedések) kialakulásáról, kockázatairól, valamint az egészséges táplálkozás kialakításáról, a megfelelő folyadékfogyasztás, a túlzott só és energia bevitel szabályairól.

Az elméleti ismeretek mellett fontosnak tartottuk a prevenciós és a rehabilitációs gyakorlati tudnivalók bővítését is, így több ízben egészségnapot, egészségügyi állapotfelmérést, valamint gyógynövény túrát szerveztünk. Gyakorlati oktatásokat, tréningeket szerveztünk a XXI. századi betegségek egyik fő kiváltó okának, a stressz elkerülése, kezelése érdekében.

A komplex életmódformálás elengedhetetlen része a mozgásra való ösztönzés, amely érdekében heti rendszerességgel jógát szerveztünk, két ízben családi sportnapot szerveztünk, valamint a fogyatékkal élő, krízishelyzetbe kerülők közössége számára kéthetente rehabilitációs és szabadidős programokat szerveztünk. Különböző betegségek célcsoportjához tartozó kisebb közösségek számára rendszeres klubfoglalkozásokat tartottunk, amelyeken az adott csoport számára speciálisan kialakított, megfelelő ismereteket szerezhették meg az egészséges életmód kialakításával kapcsolatosan.

A projekt során az egészséges életmód kialakításához szükséges minden fő információit magában foglaló interaktív weblapot készítettünk, Híd az Egészséghez címmel. A projekt befejeztével célunk nem ér véget, az ismeretterjesztő előadásokat, a klubfoglalkozásokat, a gyakorlati ismeretek átadását, valamint a létrehozott honlapot továbbra is fenntartjuk, a jövőbeni programokról a lakosságot az ismert médiumokon keresztül tájékoztatjuk.

A projektről bővebb információt a www.hidazegeszseghez.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Pál Istvánné Éva, sajtóreferens

06-70-943-4378, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

wwww.hidazegeszseghez.hu 2013