Egészségnap

A Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány a Segítőkéz Alapítvánnyal közösen 2016. április 9-én EGÉSZSÉGNAP-ot tart a Béla Király Közösségi Házban. A programok között ingyenes szűrés és tanácsadás is megtalálható. A részletes program hamarosan megjelenik! 

Esélyek Napja

A Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány 2016-ban is megszervezi az "Esélyek Napja" című programot április 24-én 10 órától a Vértes Agóra előtti téren. A rendezvény során kerül megszervezésre a hagyományos Mozgáskorlátozottak autós ügyességi versenye a XXX. TURUL KUPA, Kerekes-székesek ügyességi versenye a X Humanitás kupa, és egyéb ügyességi versenyek. 

SM Klub

A betegség elnevezése - Sclerosis Multiplex – sem szebb, mint maga a betegség, így aztán leginkább csak „monogramját” az SM betűket használják.

A betegség gyógyszeres kezeléssel, mozgással és a pszichés háttér javításával sokat lehet segíteni. Ezt hivatott elősegíteni a klub a foglalkozásain keresztül, ahol hasznos tanácsokat kaphatnak a klubtagok vagy konkrét kérdéssel fordulhatnak a patronáló orvoshoz.

Dátum Helyszín
2016. április 21-én, 15:00 órától

Orvosi tanácsadás. Betegoktató: Dr. Bálint Eunika

 

Reuma Klub

Tatabányán és környékén élő reumatológiai betegségben szenvedő, és a betegség iránt érdeklődő emberek számára jött létre a klub.

A klub foglalkozásainkon előadásokat hallgathatunk különféle betegségekről, azok gyógymódjairól, kirándulásokat szervezünk, gyógyfürdőket látogatunk, valamint megismerkedünk az új gyógyszerekkel, gyógymódokkal.

Dátum Helyszín Téma Előadó
2016. április 1.  15 órától Szent Borbála Kórház "L" épület, 5. emelet Program szervezés alatt! Mák Sándorné

 

OTAKUK Ifjúsági Klub

Tatabányai Otakuk Szövetsége, egy ifjúsági klub otakuk számára. Nos, mit is takar az otaku? Az ázsiai kultúrát, a különféle stílusokat, zenei színtér, animék, mangák, konzoljátékokat kedvelők köre. Klubtagjaink az ázsiai zene sokszínűségét és szépségét szeretik, de emellett vannak nagy játékrajongók, akik elsősorban a konzol és pc-játékok elhivatott "szerelmesei".

Több táncos-lábú tagunk is van, akik szívesen követik a nyilakat a táncszőnyegeken, esetleg para-paráznak, ami a gyaru/gal stílus egyik velejárója.

Dátum Helyszín
2016. április 2. 15:00 órától Béla k. krt-i Közösségi Ház
2016. április 23. 15:00 órától Béla k. krt-i Közösségi Ház

 

Humanitás Klub

Fogyatékossággal élők, életeseményekhez kapcsolódóan krízishelyzetbe kerülők közössége. A klubfoglalkozásokon az életmódformálás, a testi-lelki egészség elősegítése a cél különböző szabadidős és rehabilitációs tevékenységeken keresztül.

Dátum Helyszín Téma
2016. április 3. 15 órától Béla Király krt-i Közösségi Ház

Zenés táncos mozgásterápia

2016. április 17. 15 órától Béla Király krt-i Közösségi Ház

Táncos mozgásterápia zenére

 

Meridián torna

 

Dátum Helyszín Téma

2016. április 5. 10:30 órától

Béla király krt. 70. Közösségi Ház Némethné Andreával és Gajda Nórával
2016. április 12. 10:30 órától Béla király krt. 70. Közösségi Ház Némethné Andreával és Gajda Nórával
2016. április 1910:30 órától Béla király krt. 70. Közösségi Ház Némethné Andreával és Gajda Nórával
2016. április 2610:30 órától Béla király krt. 70. Közösségi Ház Némethné Andreával és Gajda Nórával

 

 

Jóga a mindennapi életben

A kis csoport heti egy alkalommal sajátítja el a jóga alapismereteit. Az oktatáson résztvevők egybehangzóan jó közérzetről számolnak be. Többen utat kapnak az egészséges táplálkozás, pozitív gondolkodás terén is, és nem beszélve a foglalkozások előtti kis baráti csevegésről. A csoport célja, hogy minél több embert érintsen meg a jóga szele és így talán kevesebb beteg ember élne.

Dátum Helyszín Jógaoktató
2016. április 7. 17:30 órától Vértes Agórája Fazekas Andrea
2016. április 14. 17:30 órától Vértes Agórája Fazekas Andrea
2016. április 28. 17:30 órától Vértes Agórája Fazekas Andrea

 

Életreform klub

Az életreform klubban a természetes életmód, az alternatív gyógyító módszerek és az ezoteria áll a középpontban. A reform vagy változtatás az egészségesebb és emberibb életet célozza meg. Ki ne szeretne egészséges maradni, vagy visszanyerni testi-lelki egyensúlyát, egységét?

A klubtagok és az érdeklődök olyan előadásokat hallgathatnak, olyan módszereket, technikákat tanulhatnak, amelyek segítséget nyújtanak a mindennapi életben, testük egészségesen tartásában és szellemi fejlődésükben.

Dátum Helyszín Téma Moderátor

2016. április 13. 17:00 órától

Béla király krt. 70. Közösségi Ház 

Gazdag Kata élménybeszámolója a Brazíliai útjáról, aki  találkozott Juao  Deus csoda gyógyí-tóval 

Gazdag Kata előadása 
2016. április 27. 17:00 órától Béla király krt. 70. Közösségi Ház 

Öngyógyítás, testtükör módszer

Tarsoly Gyuláné 

 

 

ILCO Klub

Az ILCO – klub Tatabányán és vonzáskörzetében élő béldaganattal műtöttek, anus-pra-evel rendelkezők önsegítők közössége. A klub patronáló orvosa dr. Rettegi Marianna sebész.

A közösséget az azonos élethelyzet, a közös probléma, az egymásra utaltság, a társas szükséglet és az egymáshoz közelítő érdeklődés tartja össze. E közösségi forma hiánypótló feladatot tölt be az egyén  reintegrálódásában, a társadalomba való visszailleszkedésében.

Dátum Helyszín Téma

2016. április 30. 8:00 órától

Gödöllő

Csoportos kirándulás Gödöllőre – az ILCO klub szervezésében. Indulás 8 órakor az Árpádszállóval szembeni buszmegállóból.

Részvétel kizárólag előzetes jelentkezés alapján!!!!

 

 

1 / 2 oldal

 

wwww.hidazegeszseghez.hu 2013